El lloc on he passat més temps fent recerca és al mercat de SEMU de Malabo, la capital de Guinea Equatorial. Allí les comerciants, en la seva majoria, són dones que creen xarxes, gestionen rendes i sustenten les relacions familiars desafiant rols de gènere i forçant debats polítics en un context de macro-economia extravertida. De la feina compartida amb les dones del mercat va sorgir la meva Tesi Doctoral i n’està a punt de sortir un llibre.
El meu nou projecte “[RECIR] Reconsidering circularity: a multisited ethnography of second-hand clothing Markets” analitza críticament el concepte “d’economia circular” a partir del cas de la roba de segona mà. Es tracta d’una etnografia multisituada que segueix la trajectòria de les peces i les persones implicades en la seva circulació. Com es conceptualitza una economia circular? Quines normes la regulen y quines institucions produeix? Com es genera la plusvàlua? Quins tipus de desigualtats crea i atia? Per quins règims de valor passa la roba al llarg de la seva trajectòria?
Participo activament del projecte (Tr)Afican(t)s: museus i col·leccions de Catalunya davant la colonialitat, des d’on analitzem les col·leccions d’origen colonial de cinc museus públics catalans. L'objectiu és fer visible la influència del fet colonial en la configuració dels fons museístics, contribuint a les polítiques de reparació i restitució encetades els darrers anys a Europa, on la crítica als museus etnològics i d’història natural està jugant un paper central.
La reflexió crítica sobre la colonialitat han acompanyat la meva trajectòria investigadora. Una de les recerques més rellevants en aquesta línia ha estat l'anàlisi de l'arxiu visual Hermic Films, una productora que va viatjar a la Guinea franquista (1944-1946) amb l’objectiu de rodar una trentena de documentals de propaganda colonial. Aquesta recerca ha donat lloc a diverses publicacions i ha contribuït a debats fonamentals com el de la representació colonial, les relacions de poder i els arxius colonials, les fissures en els discursos i les contradiccions en l’encontre colonial.
La meva activitat de recerca ha donat lloc a diverses publicacions en revistes indexades sobre etnografia, estudis africans i economia política. Les més recents a Disparidades: revista de antropología, a la Journal of Contemporary African Studies, i a la Oxford Research Encyclopedia of African History.
La meva activitat professional s’ha desplegat en contractes de recerca i docència en diversos graus, post-graus i programes de doctorat vinculats a l'antropologia. Des de la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB), la Universitat Autónoma de Madrid (UAM) i la Universitat de Leipzig, entre d'altres, he desenvolupat el meu portafolis de docència en assignatures sobre gènere, economia i antropologia del desenvolupament i estudis africans.